Treatment for Far from the Danube in Bulgarian

Действието в тази историческа драма се развива през 14/15 век.  Мария Искра е дъщеря на Болярин в центъра на космополинто Дунавско пристанище.  Жил Гитон е кръстоносец – рицар на Свети Иван, заклет в целомъдрие.  Те се срещат на бойното поле в Никопол , където лошо водената интернационална кръстоносна армия е напълно унищожена от Отоманските турци. Тя спасява почти безжизненото тяло на Жил и го гледа до оздравяването му.  След смъртта на бащата на Мария Искра и присвоявянето на  наследството и от завоевателите, тя решявя да придружи Жил през Европа до дома му в Нормандия. 

Пътят се оказва колоритен и пълен с открития и за двамата, докато любовта се бори с дълга.  Трудни моменти на опасност носят неочаквана любезност от непознати.

В Нормандия Мария Искра е посрещната с подозрение от семейството на Жил.  Английският крал Хенри V напада и унищожава френската армия при Ажинкор.  Мария трябва да преживее години на нужда и партизанска война на границата на Нормадния.  За да подсигури правата на сина си, тя трябва да преодолее страха си  и да търси аудиенция със самия Хенри V.

Кристофър Бъкстон разказва историята по начин, който превръща миналото в непосридствено съвремие. Той предава преживяванията на всеки емигрант, който трябва да се преборва с нови опасности и чийно път назад – към родината, е отрязан.

Далече от Дунава” – е роман, базиран на истински гепои, историята на Кристофър Бъкстон за една българка, която се влюбва във Френски кръстоносец има всички отличителни черти на Холивудска Суперпродукция.”
Essex County Standard

Guestbook

We'd like to know what you think about
our web site. Please leave your
comments in this public guest book so
we can share your thoughts with other
visitors.

captcha

Enter the text below

After approval your message will be added to our Guestbook